donderdag 14 juli 2011

Regionale leerlingenraad in Amsterdam komt eraan

Op initiatief van GroenLinks komt er in Amsterdam een overkoepelende leerlingen medezeggenschapsraad. De vertegenwoordiging bestaat uit scholieren van verschillende middelbare scholen uit de hoofdstad. Een voorstel waarin het college wordt opgeroepen om hierover afspraken te maken met de Vereniging van vertegenwoordigers van schoolbesturen in het Amsterdamse voortgezet onderwijs (OSVO) is gisteren door de gemeenteraad aangenomen. De motie werd medeondertekend door de PvdA en VVD.

De gemeenschappelijke schoolbesturen van het Amsterdamse voortgezet onderwijs zijn verenigd in de OSVO, met als doelstelling initiatiefnemer te zijn op regionaal niveau voor gezamenlijke beleidsvorming en onderwijsvorming. In tegenstelling tot de schoolbesturen blijft de medezeggenschap voor leerlingen vooralsnog beperkt tot hun eigen school.

Volgens GroenLinkswoordvoerder Fenna Ulichki is het instellen van een overkoepelende leerlingen medezeggenschapsraad dan ook een welkome aanvulling op het bevorderen van leerlingenparticipatie in het voortgezet onderwijs. Ulichki: “De gezamenlijke schoolbesturen zijn verenigd in het OSVO, waarom de leerlingenraden dan niet? GroenLinks wil inspraak door jongeren. Niet alleen bij buitenschoolse activiteiten, maar inspraak en dialoog op beleid, projecten en activiteiten. Dat komt niet alleen de kwaliteit van het onderwijs ten goede het vergroot ook het gevoel van betrokkenheid van jongeren”
Bron: GroenLinks Amsterdam

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Blogarchief