dinsdag 10 januari 2012

Zorg voor de gezondheid van homomannen, lesbische vrouwen, transgenders en biseksuelen

GroenLinks Amsterdam heeft met grote zorgen kennis genomen van de resultaten van een recent uitgebracht onderzoek van Movisie over de gezondheid van homoseksuelen. Uit dit onderzoek blijkt dat homomannen, lesbische vrouwen, transgenders en biseksuelen vaker psychische klachten hebben en meer risico lopen op een slechtere gezondheid dan hetero’s, vanwege stress door discriminatie, pesterijen en (de dreiging van) geweld.

Via een motie heeft GroenLinks aandacht gevraagd voor dit probleem in Amsterdam. Samen met de PVDA en VVD wil GroenLinks Amsterdam een actieve rol van de gemeente wanneer het gaat om de gezondheid van homoseksuele stadsgenoten.

GroenLinks woordvoerder Fenna Ulichki:

“Wij willen dat de Gemeente Amsterdam in kaart brengt wat de specifieke zorgvraag en aanbod aan homomannen, lesbische vrouwen, transgenders en biseksuelen is op het gebied van (lichte) begeleiding en buddyzorg.”

Ook ziet GroenLinks een rol voor zorgverzekeraars en/of andere zorgpartners. Ulichki:

“Wij willen dat het college van burgemeester en wethouders dit probleem voortvarend aanpakt. Het college moet in gesprek gaan met zorgverzekeraars en andere zorgpartners om snel te komen tot heldere resultaten.”

Bron: GroenLinks Amsterdam

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Blogarchief