donderdag 12 januari 2012

Nominatie Roze Lieverdje 2012 is geopend!

Voor de vierde keer organiseert GroenLinks Amsterdam de verkiezing van het Roze Lieverdje. Om het jaar wordt op Valentijnsdag het Roze Lieverdje uitgereikt aan een Amsterdammer die zijn of haar sporen verdiend heeft in de strijd voor seksuele diversiteit en homo-emancipatie. Tot 31 januari a.s. kunnen Amsterdammers kandidaten voordragen. Op Valentijnsdag, 14 februari 2012 vindt de uitreiking plaats bij het Lieverdje op het Spui.

De jury, bestaande uit zes prominente GroenLinkse homo’s en lesbo’s (onder voorzitterschap van gemeenteraadslid Fjodor Molenaar), zal op 1 februari uit alle inzendingen drie kandidaten bekendmaken. Vervolgens wordt er een publieksverkiezing op internet geopend. De publiekskeuze telt voor de helft mee in de verkiezing.

Nominatie voor het Roze Lieverdje 2012 staat open tot 31 januari 2012. Amsterdammers worden uitgenodigd om kandidaten voor te dragen, met een motivatie, via email amsterdam@groenlinks.nl.
Samen met de homogemeenschap zet GroenLinks zich in om de positie, veiligheid en zichtbaarheid van homo’s en lesbo’s te verbeteren. GroenLinks Amsterdam steunt de homo-emancipatie actief, onder andere met het Roze Lieverdje.

De eerdere winnaars van het Roze Lieverdje waren

- In 2006: Pater van Kilsdonk
- In 2008: Karin Spaink
- In 2010: De Trut

Bron: GroenLinks Amsterdam

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Blogarchief